To je res čudno... 75% slovencev razume hrvaško in srbsko, ko pa greš dol pa govoriš slovensko te pa vsi gledajo kot da kitajsko govoriš...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Lep Pozdrav
Collapse
X
-
Lej, nekateri smo se še učili tega jezika nekoč v šoli, odraščaš ob HTV, poznaš sigurno kakšnega Bosanca in če nisi totalno glup, pač znaš.. Za njih dol to ni pravilo in pač bolj slabo razumejo, sploh če govoriš v narečju.. Nič takega.. Isto je npr. v Bolgariji, tam skoraj vsi razumejo srbsko, Srbi na splošno ne razumejo Bolgarov nič. Isti primer.
TILTLESS!
Comment
-
Jaz se nisem učil Hrvaško niti ne živim blizu meje, je pa res da poznam dosti bosancev :P pa hrvaško razumem brez problema, celo zmenim se kaj če je treba, tako da tudi meni ni jasno kako folk v obratni smeri ne razume. Ampak OK, nima veze,
dobrodošel na forumu in srečno
"To win at poker, you have to be very good at losing." <br />[br] - Tommy Angelo
Comment
-
Zato ker so nekateri večji in se jim ni treba toliko prilagajati, manjši se pa pač morajo malo bolj. Kar pa sploh ne vidim kot slabost, kvečjemu prednost. Če ne gre v skrajnosti seveda.
Pa čutim to majhnost pri nas, se nek Hrvat oglasi, pa se že razprava začne, kako smo mi face pa prilagodljivi, oni pa pač ne, da to pa ni razumljivo, zakaj je tako pa kr neki..
Če bi pa kakšen šwabo kaj napisal, bi bili pa vsi srečni in ponosni kako nas je našel, Hrvata pa takoj skurcat, ker je hotel nekaj po slovensko napisati, češ kako da ne zna.
Evo, pa smo že človeku zjebal temo.. :lol:
TILTLESS!
Comment
-
v Monda hodita redno igrat dva avstrijca.
Avstrija je večjo od slovenije, več 100 let so bili naši gospodarji, pa se da z njima že marsikaj zmeniti. Ne po Nemško, ampak po slovensko.
Nima veze z velikostjo naroda, ampak z veličino človeka, ki se prilagodi, ali pa ne.
don't be so quick to judge me.<br />[br]after all, you only see what i choose to show you
Comment
Comment